Záverečná akcia s partnerskou školou z Oldenburgu

Obecný dom v Tomášove sa stal miestom, kde sa stretli žiaci našej školy a z Nemecka, aby spoločne strávili popoludnie dňa 11.4.2024. Pán starosta nás všetkých srdečne privítal a zorganizoval niekoľko skvelých aktivít pre 4 tímy:

  1. Pečenie chleba: Spoločne žiaci pripravovali cesto, formovali ho do tvaru chleba a dali do pece. Vôňa čerstvého chleba sa šírila po celom dome, a to nás všetkých potešilo.
  2. Pečenie pizza tyčiniek: Postup podobný k tomu pečeniu chleba, avšak výsledok v podobe mimoriadne chutných tyčiniek sme mohli ochutnať oveľa skôr, ako chlieb.
  3. Varenie gulášu: V kotli na dvore sa žiaci pustili do prípravy tradičného gulášu. Zelenina, mäso a koreniny sa miešali v hrnci, a vznikol nám výborný guláš, ktorý si všetci pochvalovali.
  4. Opekanie mäsa: Vonku sme si pripravili ohnisko a na ňom opekali klobásy a mäso.

Najedli sme sa dosýta, zabavili sme sa pri hudbe a spoločnej práci a oslávili sme túto krásnu príležitosť pracovať, komunikovať v anglickom jazyku a zabávať sa spolu so žiakmi z nemeckej školy. Pozrite si video z tohto popoludnia, ktoré pripravili nemeckí kolegovia ako poďakovanie.

Ďakujem pánovi starostovi za organizáciu perfektného podujatia.

Ing. Lili Takáts