Záchranná zložka – HASIČI

V júni sme si stanovili cieľ – predstaviť si všetky záchranné zložky. Začali sme Hasičským záchranným zborom. A že sme spravili dobre, to sme zistili hneď po ich príchode.

Na školský dvor prišlo auto s vodičom, ktorému za volantom prišlo nevoľno. S autom vrazil do prekážky a následne auto začalo horieť. A prišla otázka : „Čo spravíme v tejto chvíli?“ Deti správne odpovedali, že zavoláme na tiesňové telefónne číslo 112, ktoré slúži na privolanie zložiek integrovaného záchranného systému. Sú to hasiči, záchranári a polícia.

Ako prvý na miesto nehody vždy prídu Hasiči.

A veru prišli – s húkačkami a majákmi. Aj sme sa trochu zľakli. Ale konali naozaj profesionálne. Nacvičenými a zohranými pohybmi vyslobodili muža z auta, odniesli na nosidlách a začali hasiť. Muža si od hasičov prevzala záchranná služba (ale to je už ďalší príspevok).

Napätie z akcie vystriedala obrovská radosť. Hasiči deťom vyčarovali penu – veľké množstvo peny. Z tejto časti mali najväčšiu radosť. Dokonca aj deti, ktoré sa spočiatku zdráhali vojsť do mäkučkej peny sa nakoniec odviazali a šantili spolu s ostatnými. Tento deň bol jedným slovom úžasný.

Vďaka Vám hasiči za vašu prácu, za vaše nasadenie, za ochotu vždy prísť a pomôcť. Obrovská vďaka aj za to, že ste sa našim deťom venovali vo svojom voľnom čase a spravili im krásne popoludnie.

vychovávateľky zo ŠKD a deti